• Dr. Mustafa Enver Bey Cad. No:6 Konak / İZMİR
  • P.tesi - Cuma: 09:00 - 19:00

Posts classified under: Galeri

HÜCRELERİ YENİLEYEN BESLENME

Kocaman bir merhaba sevgili ben haberciler.
Hepimiz biliyoruz ki biz canlilarin yapisal ve islevsel ozellikler gosterebilen en kucuk yapi birimi hucrelerimizdir.
İnsan yaşamı boyunca pek cok hastalık faktorü toksin ve serbest radikallerin yarattigi tahrip edici oksidatif stresle karşılaşır. Öncelikle yavaş ama daha sonra hızlanan bir ivme ile hucrenin bu olumsuz süreçlerle dogal bas etme potansiyeli azalir ve bedenin rahatsızlıklarında veya yaslanma hizinda artis olur.
Bedenin normal metabolik düzeni içerisinde dogru ve saglikli besleniyorsak stres yönetimimiz iyi ve fiziksel olarak aktif isek,,tahrip olan ve yok olan hücrelerin yerine düzenli bir şekilde yenileri uretilir.
Pek cok besin ogesi su meyve ve sebzeler vücudun ve hücrelerin kendi kendini yenilenmesini önemli ölçüde destekler. Besinlerin hücre yenileyici ve kanı temizleyici ozellilerinin yani sira insanın daha dinamik ve sağlıklı olmasına katkı sağlayıcı yaslanma etkilerini geciktirici kansere karsi koruyucu zihin ve beden sagligini iyilestirici pek çok özellikleri bulunmaktadır.

HUCRE YENİLEYİCİ MADDELER
Oksijen
Yuksek Ph’lı su
Omega 3
Folicasit
B12
Demir
Koenzim Q 10
Likopen
Selenyum
E vitamini
C vitamini
D vitamini

SU: Yaşamsal faaliyetler için elzem olan su alkali bir ph’da ise Ölü hücrelerin atılmasını bedenin toksinlerden arinmasini saglar.

KURUMEYVELER: A, C, B kompleks, E, K vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, mangnezyum, sodyum ve bakır içerir. Güçlü bir antioksidan ve hücre yenileyicidirler

ZEYTİNYAĞI: Özellikle içerdiği E vitamini ve tekli doymuş yağ asitleri sayesinde hucre zarini koruyucu ve hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Kırışıklıkları önler. Doku ve organların yaşlanmasını geciktirir.

BALIK VE SOMON: Ozellikle sardalya somon ve Tuna torik balığı gibi yağlı balıklar omega 3 yağ asitlerinden ve d vitamininden zengindir. Omega 3 yağ asitleri hücre yenilenmesini sağlayarak cildin parlak ve canlı görünmesini sağlar.Kansere karsida koruyucudur.

DOMATES: Kırmızı renkli bir pigment olan likopen içeriği çok yüksektir. Likopen cildinizi güneş ışınlarına karşı korur, cilt lekelerini, cilt kırışıklıklarını ve cilt kanseri riskini azaltır.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Brokoli, ıspanak, semizotu kereviz gibi yeşil yapraklı sebzeler ve dereotu maydanoz kivircik marul gibi yesillikler yüksek oranda antioksidan c vitamini ve folicasit içerdikleri için hücre yenilenmesini sağlarlar ve hucrenin paslanmasını onlerler.

CEVİZ BADEM FINDIK:içerdikleri E vitamini ve omega 3 yağ asidi magnezyum selenyum cinko ve folicasit sayesinde serbest radikallerle savaşarak hücre yenilenmesini sağlarlar

KEFİR VE YOGURT: İçeriğindeki d vitamini ve probiotikler sayesinde en degerli hucre yenileyici besinlerin basinda yer alirlar.

HAVUÇ VE TURP: Herhangi bir nedenden dolayı hasar görmüş hücrelerin onarılmasında önemli rol oynar. Antioksidan özelliğinden dolayı kansere karsi koruyucudur.

KIRMIZI VE MOR RENKLİ MEYVELER: Hücre yenileyici besinler arasında en üst sırada yerini almaktadır. hücreler üzerindeki etkileri kanıtlanmış siyah uzum bogurtlen pancar yabanmersini visne kiraz mor erik bas siradaki hucre yenileyici meyvelerdendir

ZERDEÇAL YEŞİLÇAY VE GİNSENG:Hucre yenileyecici antioksidanlar icerirler.

Ulkemiz cografyamiz ve iklimi sayesinde bu besinleri bize en dogal halleriyle ulasma imkani sunuyor.Akdeniz tipi beslenme dedigimiz sebze balik zeytinyagi meyveler ve kuruyemis agirlikli beslenme modeli dunyada pekcok saglik oteritesinin onerdigi beslenme seklidir.

Gelin sizinde dogru beslenme yolunuz moda odakli gercek olmayan trendleri takip etmek degil hucrelerinizi yenilemek daha gec yaslanmak ve saglikli kalmak olsun.
GAPS DİYETİYLE İYİLEŞMEK MÜMKÜN

Sevgili okurlar yine yeniden merhaba,,
Sağlıklı yaşamak sağlıklı kalmak için daha çok çaba harcamamız gerekiyor biliyorsunuz değil mi?
Tıp ve teknoloji ne kadar ilerlemiş olsa da kronik ve inflamatuar hastalıkları hatta kanseri önleme ve oto immün hastalıkları azaltmada ilerleme kaydedemedik. Hatta azalma kaydetmek yerine ivmeli oranda artışlar yaşıyoruz ve gelecek 20 yıl için öngörüler hiç te parlak değil.
Neden biliyor musunuz ? Çünkü Sağlıklı ve kaliteli yaşamıyoruz
Doğru ve doğal beslenmiyoruz
İkinci beynimiz bağırsaklarımızı önemsemedik
Mitokondrilerimizi yok saydık
Bedenimizin toksik yükünü arttırdık
Fiziksel aktiviteyi azalttık
Psikolojik ve fiziksel Stresi yönetemedik

Fonksiyonel beslenmeyle tanıştığımdan bu yana sizlere ‘’bağırsağımızı anlar tanır ve doğru beslersek pek çok hastalık riskinden kurtulabilir hem sağlıklı hem uzun ömürlü olabiliriz’’ kesin desem ne düşünürsünüz? Gelin bugün bağırsak sağlığımız için önerilen GAPS DİYETİNİ ve bu diyetle bağırsak duvarımızı sağlam ve sağlıklı hale getirerek pek çok fiziksel rahatsızlık tıbbi ve psikiyatrik hastalıktan korunabileceğimizi ve bunun yönetiminin kendi elimizde olduğunu konuşalım.

GEÇİRGEN BAĞIRSAK
Bugün pek çok hastalığın altında geçirgen bağırsak sendromu yatar. Bağırsak epitel dokusundaki bu hasar ve geçirgenlik yüzünden toksinler sindirilmemiş besinler zararlı kimyasallar mantarlar patojen bakteriler ağır metaller kan dolaşımına girerek hücrelerimize zarar verirler. Neredeyse pek çok hastalık için başlangıç odağı aslında tam da burasıdır.

Amacımız bağırsaklarımız için doğru beslenme şeklini hayatımıza katıp bağırsak duvarını onarıp içeride dost bakterilerimizin dengesini sağlayarak sindirim sistemimizin daha iyi çalışmasına yardımcı olmaktır. Bunu sağlayacak olan beslenme modeline de GAPS DİYETİ denir.

GAPS DİYETİ İLE ÖNLENEBİLİR HASTALIKLAR
GLUTEN İNTOLERASYONU
ÇÖLYAK
LAKTOZ İNTOLERASYONU
ALERJİ
ANEMİ
DİYABET
EGZEMA SEDEF
ROMATOİD ARTİRİT
KRONİK DEJENERATİF HASTALIKLAR
MİGREN
REFLÜ
KABIZLIK İSHAL
GAZ ŞİŞKİNLİK
MULTIPLESKLEROZ
HAŞİMOTO TİROİDİ
DEPRESYON
ANKSİYETE
OTİZM
DİKKAT EKSİKLİĞİ
BİPOLAR BOZUKLUK
EKLEM HASTALIKLARI

GAPS DİYETİ NEDİR NASIL UYGULANIR
Gaps diyetinde patojen bakterileri ve mantarları besleyen nörotoksin üreten yiyecekler ilaçlar ürünler hazır ve işlenmiş gıdalar süt şeker ve basit tüm karbonhidratlar tamamen yasaklanır fermante yiyecekler probiotık bakteriler amino asitler sağlıklı yağ asitleri vitaminler ve minerallerle dolu faydalı besinler içeren bir beslenme düzeni oluşturulur .Bütün gıdalar taze alınmalıdır evde hazırlanmalıdır doğadaki hallerine en yakın şekilde kullanılmalıdır.Mutlaka aç kalma süreleri uzun tutulmalıdır

GAPS DİYETİNDE ÖNERİLMEYEN BESİNLER
Buğday,çavdar,yulaf,pirinç,mısır,bulgur.makarna,patates
Şeker şekerli ürünler ve tatlandırıcı
Hazır meyve suları
Asitli gazlı içecekler
Unlu tüm gıdalar
Soya fasulyesi ve tüm soyalı ürünler
Nohut bakla ve maş fasulyesi
Süt ,süt içeren İçeriğinde laktoz yazan her türlü ürün
Hazır yoğurt krema hazır ayran
İşlenmiş, katkı ,boya,koruyucu içeren her türlü besin
Genetiği ile oynanmış her türlü yiyecek içecek

GAPS DİYETİNDE ÖNERİLEN BESİNLER
Evde yapılmış Yoğurt kefir
Kaymak
Fermante ve olgunlaştırılmış peynirler
Yumurta
Kuzu eti dana eti balık
Sakatat
Et ürünlerinin yağı tereyağı sızma zeytinyağı çörekotu yağı üzüm çekirdeği yağı keten tohumu yağı
Pancar brokoli enginar kuşkonmaz lahana kereviz karnabahar havuç salatalık yeşil fasulye kabak patlıcan karalahana marul soğan sarımsak maydanoz dereotu tere roka biber turp ıspanak semizotu domates balkabağı şalgam
Limon avokado
Kuru fasulye mercimek kurubörülce
Ceviz badem fındık kaju fıstık kabak çekirdeği
Sirke
Ev yapımı turşu
Tüm meyveler muz hariç
Sebze suları
Bitki çayları
Zencefil zerdeçal ve Tüm baharatlar

Beslenme şeklimizle bağırsaklarımızı tedavi ederek pekçok hastalıktan kurtulmak ve daha önemlisi hasta olmadan yaşam sürmek elimizde.
İkinci beyninizi sevin,,Sağlıklı ve mutlu kalın.